12 januari 2018
18:45

Skutskärs IBK

Tufft och tajt mot Skutskär i PRÖD div3

På fredagskvällen tog Hofors IBK P04-05 emot Skutskärs IBK i en fartfylld och hård kamp i Hoforshallen.

Första perioden började med en ursinnig press från ett mycket motiverat Skutskär. Hemmalaget spelade dock med mycket kyla och spelade sig kontrollerat ur flera svåra situationer. Spelet var hårt och fysiskt, men efter 16 minuters spel gav Hoforskillarnas tålamod dubbel utdelning. 1-0 följdes snabbt av 2-0 och det gick bara 40 sekunder mellan målen.

Skotten i perioden slutade 4-6 i gästernas favör

Andra perioden började på samma sätt som den första slutade - med ett ursinnigt tempo. Hofors kontrollerade farten bäst och utökade till 3-0 bara en och en halv minut ini perioden. Skutskär fortsatte sätta hög press och spela riktigt fysiskt, men hemmalaget hade fortsatt bra kontroll på spelet med boll och utökade sin ledning ytterligare till 4-0 med drygt halva matchen spelad.

Bortalaget gav aldrig upp utan kämpade frenetiskt med både hög fart och fysiskt spel. Hemmalagets spelare mattades något - om det berodde på det långa juluppehållet, eller om det var gästernas fysiska spel som tog ut sin rätt låter vi vara osagt - men matchen vägde mer och mer över till gästernas fördel. Under en 5 minuters utvisning lyckades gästerna dessutom reducera två gånger innan perioden var över, vilket naturligtvis gav bortalaget massor av energi inför tredje perioden.

Skotten 3-15 till Skutskär

Tredje perioden spelades även den i ett högt tempo med mycket kamp och fysiskt spel. Gästerna hade ett klart mentalt övertag och reducerade ytterligare en gång direkt i inledningen av den tredje perioden. Med tio minuter spelade lyckades man till slut även kvittera och bortalaget hade nu ett kraftigt momentum i matchen.

Men Hofors krigare ger sig som bekant aldrig. Med 6 minuter kvar att spela återtog hemmalaget ledningen efter en mycket stark prestation i en kampsituation vid sargen. Tyvärr kvitterade gästerna återigen bara 30 sekunder senare och därefter blev det inte fler mål i perioden.

5-5 på tavlan och förlängning väntade. Skotten i tredje perioden slutade 7-6 till hemmalaget.

Halvvägs in i sudden sköt Skutskär in segermålet med ett skott som tog på en hemmaspelare och ställde den fantastiskt duktiga hemmamålisen.

Skotten i sudden vanns av gästerna med 0-1, totalt 14-28 i gästernas favör.

Surt för hemmalaget så klart, men en mycket bra kämpainsats av samtliga spelare. Ett extra plus till hemmalagets målvakt som med ett gäng grymma räddningar faktiskt gav hemmalaget chans att vinna matchen.

Men nya chanser till vinst kommer framöver.